Högkvalitativa apotekstjänster i Korsholm

Kontakta oss
Apotek ikon

Korsholms Apotek erbjuder högkvalitativa och mångsidiga apotekstjänster i Korsholm.


Bekanta dig med våra tjänster på denna sida och kontakta oss! Vi finns i centrum av Smedsby i samma byggnad som K-Supermarket Piffi. Det är lätt att komma till oss tack vare vår stora parkeringsplats och vårt centrala läge.

Apotekstjänster enligt dina behov

Vårt apotek har särskilda astma- och diabetesexperter som kan hjälpa dig med till exempel inhalationsteknik. Vårt apotek erbjuder även en avgiftsbelagd maskinell dispenseringstjänst, där du får dina läkemedel i färdigförpackade dospåsar med två veckors intervaller. Fråga oss gärna om mer information om du är intresserad av denna tjänst.

 


Vår receptutlämningstjänst fungerar som direktutlämning, där en farmaceut betjänar dig från början till slut. Du behöver ditt FPA-kort, ID-kort eller dina patientanvisningar när du hämtar ut receptbelagda läkemedel från apoteket. Vi har ett könummersystem för receptutlämningen, så ta ditt könummer genast när du kommer in på apoteket. Om ditt recept är tomt eller för gammalt, kan apoteket mot en avgift skicka en begäran om förnyelse till den behandlingsenhet som ordinerat receptet. Ett tvåårigt recept kan förnyas inom 28 månader från ordineringsdatumet. Ett ettårigt recept kan förnyas inom 16 månader från ordineringsdatumet. Du kan också förnya ditt recept själv via MittKanta.

 


För din hälsa! är apotekens gratis kundtidning, som du kan hämta från vårt apotek. Tidningen innehåller tillförlitlig information om hur man främjar sin hälsa, behandlar och förebygger sjukdomar, läkemedel och deras korrekta användning samt tjänster som ditt apotek kan erbjuda.

Undervisningsapotek

Vi fungerar också som ett undervisningsapotek och välkomnar gärna farmacistuderande för att slutföra sin utbildning. Om du är intresserad av att bli praktikant på vårt apotek, tveka inte att kontakta oss.

Kontaktuppgifter

Läkemedelsframställning

Vi tillverkar också läkemedel, såsom salvor, lösningar och pulver, enligt recept från din läkare. Dessa kallas också ex tempore-preparat. De tar lite tid att bereda, så du kommer inte att få dem direkt.

Information

Recepten skrivs ut elektroniskt och lagras i Receptcentret, som är en centraliserad databas i Folkpensionsanstaltens Kanta-tjänst. I databasen Mitt Kanta kan du se alla dina receptbeställningar. Du kan läsa mer om elektroniska recept och hur de fungerar på Kanta.fi.

 


Folkpensionsanstalten ersätter dina receptkostnader beroende på vilket läkemedel du har fått utskrivet. Vårt apotek kontrollerar din rätt till ersättning via Folkpensionsanstaltens direktersättningstjänst, och du får i regel din ersättning direkt från apoteket. Du får ersättning när du har betalat den årliga första avgiften på 50 euro. Avgiftstaket fastställs separat varje år. När det årliga taket har överskridits betalar du endast en egenavgift på 2,50 euro per läkemedel för de läkemedel som omfattas. Du kan läsa mer om läkemedelsersättningar och deras krav på Folkpensionsanstaltens webbplats.

 


Om du ska resa ska du ta med dig dina receptbelagda läkemedel och en sammanfattning av dem. Apoteket kan mot en avgift tillhandahålla en sammanfattning på engelska. I Schengenområdet krävs också ett så kallat Schengenintyg för vissa triangel-läkemedel. Detta kan erhållas från vårt apotek mot en avgift. Berätta för oss vart du ska resa och vilka läkemedel du tar med dig så hjälper vi dig. Du behöver också ett pass för intyget. Information om att resa med läkemedel finns på Kanta.fi och på Tullens webbplats.

Läkemedelsavfall

Läkemedel är farligt avfall och får inte spolas ner i avloppet eller slängas tillsammans med annat avfall. Gamla och överblivna läkemedel ska lämnas tillbaka till apoteket i en genomskinlig plastpåse. Kanyler och sprutor ska förpackas i en ogenomtränglig behållare, t.ex. en glasburk eller en hård plastflaska. Ytterförpackningar ska sorteras enligt vilket material de innehåller. Läkemedel som innehåller jod, brom eller cytostatika ska returneras separat från annat läkemedelsavfall. Det är inte nödvändigt att ta bort tabletter från foliearken. Flytande läkemedel returneras i sin originalförpackning.

 


Vitaminer, kosttillskott, baskrämer, smink, batterier och termometrar lämnas inte tillbaka till apoteket. De bör sorteras i lämpligt avfall. Insulinnålar förpackas i en ogenomtränglig behållare och placeras i en behållare för brännbart avfall (Stormossen).

 

Telefonsymbol

På Korsholms Apotek betjänar en sakkunnig personal. Kontakta oss!

* Obligatoriska fält

I framtiden kan man skicka erbjudanden och information till mig.